RODERNSTOCK ROAD: bezpečne v cieli

30. máj 2018

Za volantom by ste si mali byť istý za každých okolností. Počasie, alebo hustá doprava vás nemôže vyviesť z rovnováhy. Bezpečne dôjsť do cieľa je totiž prioritou každého z nás. Na to, aby ste bezpečne šoférovali, potrebujete ostro vidieť. Pomôžu vám k tomu prémiové šošovky RODENSTOCK ROAD.

Nebuďte oslepený slnkom

Ak je vonku pekný deň a slnko intenzívne svieti, vaše videnie by to nemalo ovplyvniť. Ak nie ste za volantom vyzbrojený okuliarmi pre vodičov, neraz neúmerne namáhate svoje oči a pozornosť. Vyhnite sa týmto problémom špeciálne navrhnutým jednoohniskovým, alebo progresívnymi okuliarovými šošovkami RODENSTOCK ROAD. Šošovky boli špeciálne skonštruované, aby eliminovali počas jazdy oslnenie modernými LED a xenonovými svetlami oproti idúcich áut.

Je to vďaka vrstve Solitaire Protect Road 2. Pokročilá technológia dokáže odfiltrovať tieto svetlá a navyše aj redukovať odlesky od pouličných lámp, alebo odrážajúcich sa slnečných paprskov od mokrej cesty. Sú tak vhodným riešením nielen počas nočného šoférovania, ale aj počas celého dňa.

Buďte si istý s priestorovým videním

Ruku na srdce, väčšine z nás robí parkovanie a obiehanie iných vozidiel nejednu vrásku na čele. Základom bezpečného šoférovania je totiž dokonalé priestorové vnímanie. A práve priestorové vnímanie môže byť narušené, ak nosíte okuliare s rozdielnymi dioptriami pre pravé a ľavé oko. Ak by ste však na nose mali prémiové šošovky RODENSTOCK ROAD, nedokonalé priestorové videnie vám aj pri rozdielnych dioptriách nehrozí.

Tma vzbudzuje neistotu

Podľa nemeckých štatistík až 37% vodičov na ceste pociťujete počas šoférovania v tme nezanedbateľné ťažkosti. Viac ako polovica šoférov sa v tme obáva aj oslnenia. Ide o nezanedbateľné čísla. Pri šoférovaní v tme sa totiž šoféri cítia menej komfortne a bezpečne. Je to spôsobené tým, že pri tme dochádza k rozširovaniu zorníc a svetelné lúče sa rôzne lomia. Výsledkom je rozmazané videnie. Prémiové šošovky RODENSTOCK ROAD tieto nepríjemnosti vedia korigovať a prinavrátiť istotu počas šoférovania za tmy. Vďaka špeciálnej meracej jednotke DNEye dokážu šošovky zabezpečiť ostré a kontrastné videnie aj za zhoršených podmienok.

Vzdialenosti nie sú problém

Možno si to ani neuvedomujete, že neustála zmena pohľadu z cesty do spätných zrkadiel, interiéru auta a späť neúmerne namáha naše oči. Musia sa totiž okamžite a často prispôsobovať rôznych vzdialenostiam. Šošovky RODENSTOCK ROAD sa vedia vyrovnať aj s týmito nárokmi. Boli totiž vyvinuté aby ste mali široké zorné pole pre ostré videnie za každých podmienok. Aj pri okamžitých a častých zmenách pohľadu počas celého dňa.

Otestujte si perfektné videnie TU

Späť na blogy



Kontaktujte nás
optika@optikaklaudia.sk
Galanta Hlavná ul.: 031 780 44 00
Galanta Hodská ul.: 031 780 33 00
Sládkovičovo: 031 784 25 00

Kde nás nájdete
GALANTA
   Hlavná ulica 918/2
   Hodská 373/88 (Poliklinika)
SLÁDKOVIČOVO
   J. Dalloša 1354 (Poliklinika)