5 dôvodov, prečo spoznať foropter

13. jún 2016

Foropter je optický prístroj, ktorý by vás vôbec nemusel zaujímať, keby nebol tak úžasne užitočný. :-) Pozrite si, čím vám urobí radosť... Očné vyšetrenie si bez neho nebudete vedieť ani predstaviť.

1. Vďaka vyšetreniu na foropteri vám okuliare a šošovky sadnú lepšie. Presné merania na tomto modernom prístroji spoľahlivo určia, ako treba váš zrak skorigovať, aby bol dokonalý. Pár dioptrií plus alebo mínus? Foropter vám odpovie.

2. Zariadenie má presnejšie stupnice a ponúka mnoho testov. Diplomovaní optometristi možu skúšať vaše oči najskôr každé zvlášť, potom dovedna, a napokon výsledky vyhodnocovať oveľa detailnejšie. U nás vám vieme urobiť na foropteri napríklad polarizačný, astigmatický či červeno-zelený test. Okrem refrakčnej rovnováhy, binokulárneho videnia a zrakového výkonu vám vyšetríme fórie a preveríme priestorové videnie a kadečo iné.

3. Foropter odhalí aj skryté chyby. Niekedy sú naše oči v nepohode bez zjavnej príčiny. Ak sa vaše oči veľmi unavia veľmi rýchlo, ťažšie sa orientujete v priestore a cítite to najmä po zvýšenej fyzickej alebo psychickej záťaži, môže ísť o „skryté“ škúlenie. Okohybné svaly vám natočia oči správnym smerom rýchlejšie, než si to niekto všimne, ale príliš ich to unaví a namáha. Foropter navyše odhalí šedý zákal, hypertenziu, cukrovku a iné ochorenia.

4. Vyšetrenie s ním je pohodlnejšie. Nemusíte sedieť s podivnou konštrukciou na nose a nechať si do nej zakladať sklíčka. Stačí sa k prístroju priblížiť a nahliadnuť doň ako do ďalekohľadu. Sklíčka sa prehadzujú jednoduchým stlačením gombíka.

5. Odborníci z Optiky Klaudia pracujú práve s týmto moderným a presným zariadením, ktoré veru v každej optike nenájdete. V bežných optikách sa totiž stretnete maximálne s manuálnym foropterom. Ak chcete skutočne profesionálne vyšetrenie, už nemusíte strácať čas u lekára, stačí prísť do našej predajne.

Objednať sa môžete na tel. čísle: 031 780 44 00

Späť na blogy



Kontaktujte nás
optika@optikaklaudia.sk
Galanta Hlavná ul.: 031 780 44 00
Galanta Hodská ul.: 031 780 33 00
Sládkovičovo: 031 784 25 00

Kde nás nájdete
GALANTA
   Hlavná ulica 918/2
   Hodská 373/88 (Poliklinika)
SLÁDKOVIČOVO
   J. Dalloša 1354 (Poliklinika)