5 rád ako si nezničiť okuliare

17. december 2016

Máte krásne slnečné alebo dioptrické okuliare, ktoré sa vám hodia, definujú váš imidž a pomáhajú dobre vidieť? Ak nie, vyberte si iné :-)  Ak áno, starajte sa o ne, nenechajte si pokaziť zrak ani look ich zanedbaním. Máme pre vás pár praktických rád, ako na to:

JEDNODUCHO

Tým najdostupnejším prostriedkom na čistenie okuliarov je obyčajná jarová voda. Zbaví vaše okuliare mastnôt, potu aj pozostatkov krémov alebo make-upu.

ŠETRNE

Ak nemienite umývať svoje originálne okuliare saponátom, odporúčame vám siahnuť po overených a spoľahlivých čističkách a sprejoch (napr. značky Vplus). Bezpečne odvedú svoju prácu a sú veľmi šetrné k šošovkám, rámom aj ich drobným a kovovým detailom.

Nikdy si neutierajte okuliare do oblečenia alebo uterákov. Môžete si tak okuliare poškriabať a spolu s nečistotou zotrieť aj dôležitú antireflexnú vrstvu sklíčok.

PRECÍZNE

Agresívny pot alebo čiastočky soli z prímorského ovzdušia sú obzvlášť nebezpečné látky pre kovové okuliare. Niekedy môžu spôsobiť aj zmenu farby rámu, no nemusíte preto vešať hlavu. Stačí, ak zájdete napríklad k nám do Optiky Klaudia a necháte si vyčistiť svoje dioptrické alebo slnečné okuliare ultrazvukom.

BEZPEČNE

Vždy si odkladajte okuliare do puzdra. Pred mechanickým poškodením je totiž puzdro ten najjednoduchší a najbezpečnejší prostriedok na trhu. V našich predajniach dostanete pri kúpe okuliarov vždy puzdro aj čistiacu handričku ako darček.

PREVENTÍVNE

Aby ste zabránili poškodeniu okuliarov, nenechávajte si ich v aute. Tam sa totiž najmä v letných mesiacoch kumuluje teplo, na ktoré okuliare nie sú dizajnované, a preto môže dôjsť k ich zdeformovaniu. Ak ste si zvykli nosiť okuliare ako čelenku, toto šikovné a estetické riešenie so sebou nesie riziko uvoľnenia rámových spojov. Zastavte sa preto raz za čas u svojho predajcu a nechajte si okuliare dotiahnuť. Naši zákazníci majú takúto službu na počkanie.

Nakoniec by ešte bolo dobré zbaviť sa zlozvykov, ktoré devastujú okuliare. Máme na mysli nielen hranie sa a krútenie okuliarmi vo vzduchu, ale predovšetkým okusovanie okuliarových koncoviek. Ak chcete pôsobiť zmyselne, stačí okusovanie len naznačiť. ;-)

Späť na blogy



Kontaktujte nás
optika@optikaklaudia.sk
Galanta Hlavná ul.: 031 780 44 00
Galanta Hodská ul.: 031 780 33 00
Sládkovičovo: 031 784 25 00

Kde nás nájdete
GALANTA
   Hlavná ulica 918/2
   Hodská 373/88 (Poliklinika)
SLÁDKOVIČOVO
   J. Dalloša 1354 (Poliklinika)