Luxusná značka Fred

21. november 2019

 

Viete čo majú spoločné značka Fred a Pretty Woman?

 

FRED A PRETTY WOMAN

 

Spája ich nádherný náhrdelník, ktorý sa objavil v romantickej scéne v už pomaly kultovom filme s Juliou Roberts.

 

Luxusný náhrdelník bol navrhnutý a vyrobený presne pre tento film. Vyšiel z dielne značky Fred a pri natáčaní bol skutočne prítomný člen ochranky z klenotníctva, ktoré šperk zapožičalo.

 

 

FRED A PRETTY WOMAN

 

 

Značka Fred je vyjadrením luxusu spojeného s avantgardným duchom jej zakladateľa Freda Samuela.  Rodák z Argentíny naplnil svoju vášeň a kreativitu v tvorbe šperkov, ktoré boli posiate perlami, diamantmi a farebnými kameňmi. Väčšinu svojho života strávil v Paríži.

 

FRED EYEWEAR

 

FRED EYEWEAR

 

FRED EYEWEAR

 

 

V roku 1936 založil klenotnícky dom Fred, kde naplno dal vyniknúť svojej kreativite a nekonečnej fantázii. Prirodzený cit pre estetiku a nespútaná fantázia, umožnila vznik nadčasovým šperkom. Inšpiráciu hľadal v slnečnom svetle, farbách a láske k moru.

 

Práve tieto faktory sa odrážajú v tvorbe značky Fred. V módnej kolekcii Force 10 sa v r. 1966 objavil zaujímavý prvok spleteného námorníckeho lana ukončeného zlatou prackou. Tak vznikol ikonický model náramku značky Fred.

 

FRED EYEWEAR

 

Odvážne a pestrofarebné klenoty značky Fred ostávajú verné avantgardnému duchu zakladateľa a zároveň prenášajú svoje nápady aj do iných oblastí módy a módnych doplnkov.

 

 

FRED EYEWEAR

 

FRED EYEWEAR

 

Kolekcia luxusných okuliarov značky Fred odráža súčasný štýl, technickú prepracovanosť a šarm. Rámy okuliarov sú vyrobené z rôznych materiálov. Acetát z Talianska, vyrobený z prírodnej bavlny a dreveného vlákna, či titan vyrobený v Japonsku, to sú materiály, ktoré sú ľahké, flexibilné, mimoriadne odolné a prispôsobivé.

Vo svojich produktoch značka Fred používa s obľubou aj zlato, čím sa dotvára umelecká hodnota výrobku. Aj vďaka tomu sú okuliare značky Fred považované za šperk.

 

 

FRED EYEWEAR

 

FRED EYEWEAR

 

Veľmi osviežujúco pôsobí na okuliaroch Fred práve už spomínaný prvok spleteného lana, ktorý sa objavil pôvodne na náramku. Jeho aplikácia na straničkách, či nosníku, vyzdvihuje eleganciu a podčiarkuje charakteristickú črtu modelov Fred.

 

 

FRED EYEWEAR

 

FRED EYEWEAR

 

FRED EYEWEAR

 

Uvoľnený štýl, prepracované detaily a neformálna elegancia okuliarov značky Fred odrážajú súčasnú módu a nadchnú aj najnáročnejšieho zákazníka.

Späť na blogy



Kontaktujte nás
optika@optikaklaudia.sk
Galanta Hlavná ul.: 031 780 44 00
Galanta Hodská ul.: 031 780 33 00
Sládkovičovo: 031 784 25 00

Kde nás nájdete
GALANTA
   Hlavná ulica 918/2
   Hodská 373/88 (Poliklinika)
SLÁDKOVIČOVO
   J. Dalloša 1354 (Poliklinika)