Okuliare na všetky vzdialenosti

29. október 2016

Oko je veľmi komplexný orgán, ktorý pri plnom zdraví hravo zvláda zaostrovanie do krátkej, strednej aj veľkej vzdialenosti. S pribúdajúcim vekom však jeho schopnosť vidieť ostro a okamžite sa prispôsobovať zmeneným okolnostiam väčšinou prirodzene slabne. Tento proces nie je vždy jednosmerný. To znamená, že nemusí ísť len o nástup krátkozrakosti alebo ďalekozrakosti. Kondícia vašich očí je individuálna, zodpovedá vášmu celkovému zdravotnému stavu, životnému štýlu, pracovnému vyťaženiu aj zdedeným predispozíciám.

Ako nájsť tie správne okuliare, keď potrebujete dobre vidieť naraz v podstate všade? Odpoveď ponúkajú multifokálne (progresívne) a pracovné okuliarové šošovky.

Prirodzený prechod dioptrií

Multifokálne a pracovné šošovky môžeme vyrobiť presne podľa vašich individuálnych potrieb, vďaka čomu sa zvýši váš komfort a predídete pocitu vysilených očí, bolestiam hlavy, ako aj rýchlej únave. Multifokálne a pracovné šošovky sú špeciálne vyrobené tak, aby vám v spodnej časti umožnili jasne a zreteľne vidieť do blízka a v hornej časti do diaľky. To všetko bez neprirodzených zlomov šošovky, ktoré pôsobia rušivo. Navyše aj takéto okuliarové šošovky sa dajú vyrobiť ako slnečné, čo vám umožní mať doslova všetko v jednom!

Do prírody aj k počítaču

Tieto šošovky sú ideálne pre všetky činnosti vonku, kde potrebujete bystrý zrak do blízka, do strednej aj väčšej diaľky. Ideálne sú napríklad na šoférovanie, aby ste mohli bezproblémovo sledovať premávku aj údaje na riadiacom paneli. Chcete si čítať knižku a zároveň mať zaostrené na svoje hrajúce sa dieťa alebo vnúča? Neváhajte a nechajte si zmerať zrak v našej Optike, šošovky len pre vás vám vyrobíme na mieru.

Pracovné okuliarové šošovky sú pre všetkých, ktorí sa pri svojej profesii musia sústrediť najmä na krátko a stredne vzdialené predmety. Napríklad ak pracujete s počítačom a striedavo hľadíte na blízku klávesnicu, vzdialenejší dokument a monitor. Pracovné šošovky preferujú aj lekári, kuchári, úradníci, opravári či domáci majstri.

Rozdiel medzi multifokálnymi a pracovnými šošovkami tkvie v tom, že multifokálne ponúkajú väčší priestor na dioptrie, ktoré umožňujú videnie do diaľky. Naopak, cez pracovné sa môžete ľahšie sústrediť na stredné a blízke vzdialenosti.

Na čom záleží?

Pri výbere správnych okuliarov sú okrem individuálnej kondície vášho zraku rozhodujúce aj nároky, ktoré na vás kladie vaša práca a vaše koníčky. Nechajte si presne zmerať zrak a poradiť u našich odborníkov v Optike Klaudia.

Späť na blogy



Kontaktujte nás
optika@optikaklaudia.sk
Galanta Hlavná ul.: 031 780 44 00
Galanta Hodská ul.: 031 780 33 00
Sládkovičovo: 031 784 25 00

Kde nás nájdete
GALANTA
   Hlavná ulica 918/2
   Hodská 373/88 (Poliklinika)
SLÁDKOVIČOVO
   J. Dalloša 1354 (Poliklinika)