Okuliare pre najlepšiu viditeľnosť

20. marec 2017

Vypaľuje vám slnko zrak pri šoférovaní aj napriek slnečným okuliarom? Chránite sa počas kúpania vo vode, no aj tak sa vám zdá, že vám svetlo príliš silno preniká do očí? Vaše okuliare možno nie sú dostatočne polarizačné.

Jasný a prirodzený obraz

Pri polarizácii dochádza k usmerneniu svetla do jednej roviny. Existujú totiž dva druhy svetla – vertikálne a horizontálne. Kým vertikálne ľudskému zraku neškodí, horizontálne pri odraze od vodorovného povrchu do očí preniká a spôsobuje nejasné videnie a nepríjemné pocity. Aby sa vám cez okuliare pozeralo skutočne pohodlne a bezpečne, je dôležité mať slnečné okuliare s čo najkvalitnejším polarizačným filtrom, ktorý vertikálne zvlnené svetlo odrazí. Polarizačné filtre Oakley® zabraňujú efektu oslepenia na až na 99 %. Ich šošovky totiž nemajú samostatné vrstvy, pretože sú spájané na molekulovej úrovni a polarizačný filter je do nich priamo zatavený. Výnimočnú ostrosť obrazu zabezpečujú sklá HDPolarized, ktoré navyše poskytujú aj stopercentnú ochranu pred UVA, UVB aj UVC žiarením.

Do každého počasia

Aj keď sa počasie zmení zo slnečného na zamračené, UV žiarenie zo slnka neprestáva pôsobiť. Je preto praktické neskladať si z očí slnečné okuliare, ale zabezpečiť si radšej také, ktoré sa premenlivým podmienkam prispôsobia automaticky. Meniacej sa intenzite slnečného žiarenia sa rýchlo prispôsobia napríklad fotochromatické sklá Oakley®, ktoré garantujú stopercentné blokovanie UV žiarenia aj vtedy, keď zmenia farbu na svetlejšiu počas zamračených dní či momentov. Zmena farby skiel nastáva prirodzene, preto je používanie slnečných okuliarov upravených technológiou Photochromic veľmi komfortné

Späť na blogy



Kontaktujte nás
optika@optikaklaudia.sk
Galanta Hlavná ul.: 031 780 44 00
Galanta Hodská ul.: 031 780 33 00
Sládkovičovo: 031 784 25 00

Kde nás nájdete
GALANTA
   Hlavná ulica 918/2
   Hodská 373/88 (Poliklinika)
SLÁDKOVIČOVO
   J. Dalloša 1354 (Poliklinika)