Stmavujúce sklá

23. júl 2018

Slnko nie vždy priaznivo pôsobí na naše zdravie, aj keď život bez neho si nevieme predstaviť. Napríklad ultrafialové žiarenie je pre človeka potrebné kvôli syntéze vitamínu D, avšak jeho nadmerné prijímanie je nebezpečné.

Ultrafialové žiarenie patrí ku krátkovlnnej oblasti slnečného spektra s vlnovou dĺžkou od 100 nm do 400 nm a je veľmi bohaté na energiu. Jarné mesiace sú typické miernou intenzitou UV žiarenia, od mája sa jeho intenzita zvyšuje a v letných mesiacoch na poludnie dosahuje maximálne hodnoty. Najviac intenzita žiarenia rastie pri odraze od povrchov akými sú napríklad sneh, alebo voda. UVA dokáže veľmi rýchlo poškodiť očné tkanivo a preniká až na očnú sietnicu. Dlhodobé pôsobenie môže viesť až ku vzniku šedého zákalu. UVB je ešte intenzívnejšie ako UVA, pričom pôsobí na očnú rohovku a môže nezvratne poškodiť zrak.

Aby sme stále len nestrašili, na trhu existuje veľké množstvo ochranných prostriedkov, ktoré nám pomáhajú predchádzať rizikám spojeným so slnečným žiarením. Veľmi elegantným a pohodlným spôsobom ochrany sú okuliarové šošovky reagujúce na slnečné svetlo, ktoré sa prispôsobujú všetkým svetelným podmienkam. Intenzitu zafarbenia menia podľa množstva UV žiarenia. V exteriéri dokážu stmavnúť až na úroveň slnečných okuliarov. Nové technológie, ktoré sa v súčasnej dobe využívajú pri výrobe šošoviek zaručujú ideálne zafarbenie vo všetkých klimatických podmienkach a ročných obdobiach. Farbu šošoviek je možné vybrať si z viacerých odtieňov. Obľúbená je najmä bronzovo hnedá, ale veľmi elegantne pôsobia aj smaragdovo zelená , alebo strieborno sivá.

Výhody pre bežné nosenie:

  • Stály 100% UV filter
  • Redukcia odleskov
  • Prirodzené vnímanie farieb
  • Ideálne vnímanie vo všetkých svetelných podmienkach
  • Okamžité stmavnutie a následné odfarbenie až na číre šošovky
  • Moderný vzhľad
  • Rôzne farebné odtiene

zdroj: www.rodenstock.sk

Späť na blogy



Kontaktujte nás
optika@optikaklaudia.sk
Galanta Hlavná ul.: 031 780 44 00
Galanta Hodská ul.: 031 780 33 00
Sládkovičovo: 031 784 25 00

Kde nás nájdete
GALANTA
   Hlavná ulica 918/2
   Hodská 373/88 (Poliklinika)
SLÁDKOVIČOVO
   J. Dalloša 1354 (Poliklinika)