Taliansko: Toskánsko & Luxottica

30. august 2017

Vedeli ste, že originálne nápady tých najlepších dizajnérov slnečných okuliarov sa zhmotňujú priamo v srdci nádherných talianskych Álp? Na výrobu sme sa boli pozrieť osobne :-)

Najskôr sme strávili pár dní v nádhernom Toskánsku. Vinice obťažkané hroznom, slnkom zaliate úbočia, kľukatiace sa cesty, pohoda a výborná gastronómia. Nenechali sme si ujsť príležitosť a skúsili si, ako sa podarí navariť talianske chuťovky nám optikom. :-) Bol to výborný zážitok.

     

S plným žalúdkom sa medzi srdečnými ľuďmi ľahko zabúda na starosti bežných dní. Spoznávali sme domácich a veľmi rýchlo sme zistili, že v tomto pokojnom kraji si ľudia dajú záležať nielen na dobrom jedle a víne, ale aj na kvalitných a štýlových okuliaroch. Dokonca aj každý autobusár, ktorého sme videli, nosil kvalitné okuliare, vyrobené firmou Luxottica. Ako vyzerá produkcia značkových okuliarov sme chceli vidieť osobne, preto sme opustili očarujúce Toskánsko a zamierili na sever. Prešli sme približne 200 km a dorazili do mestečka Agordo, obklopeného vysokými alpskými horami.

Práve v Argode sídli prominentný výrobca svetových značiek slnečných a dioptrických okuliarov - Luxottica. Už pri vchode do závodu nás prekvapili veľmi prijemní zamestnanci, ktorých firma ráta na vyše 600. V čase úplných začiatkov, keď ešte majiteľ firmy chodil do práce bicyklom, ich bolo len 14, no vyše polstoročie prinieslo veľa zmien.

Všetko sme si mohli pozrieť zblízka. Výroba šliape ako hodinky, v moderných priestoroch môžete obdivovať nielen sofistikované technológie, ale aj skutočne vysoký podiel poctivej a precíznej ručnej práce. Od jednej zamestnankyne sme dostali dokonca suvenír v podobe originálnych „surových“ dielov, z ktorých sa vyrábajú plastové okuliare.

Vďaka zručnosti svojich zamestnancov je Luxottica skutočným majstrom vo výrobe štýlových slnečných a dioptrických okuliarov svetových značiek Ray-Ban, D&G, Oakley, Michael Kors, Versace, Prada a mnohých iných. Vyrobené kúsky putujú najskôr do expedičného skladu v Sedico a následne priamo k nám do Optiky Klaudia, kde si ich môžete vyskúšať a vychutnať aj vy.

Z módneho Talianska sme po návrate na Slovensko zamierili na optickú výstavu do mesta módy - Trenčína. A už teraz vám môžeme prezradiť, že je pred nami elegantná a extravagantná jeseň. Tešiť sa môžete na famózne novinky značiek Fendi, Gucci, Dior, Swarovski, Roberto Cavali a exkluzívne modely od Cazal a Dita, ktoré si nevie vynachváliť ani Rytmus. Rapera sme osobne stretli a všetkých vás zdraví! :-)

Späť na blogy



Kontaktujte nás
optika@optikaklaudia.sk
Galanta Hlavná ul.: 031 780 44 00
Galanta Hodská ul.: 031 780 33 00
Sládkovičovo: 031 784 25 00

Kde nás nájdete
GALANTA
   Hlavná ulica 918/2
   Hodská 373/88 (Poliklinika)
SLÁDKOVIČOVO
   J. Dalloša 1354 (Poliklinika)