Vaše oči už nebudú suché!

29. december 2017

V dnešnej uponáhľanej dobe naše oči neraz veľmi trpia. Dlhodobá práca pri počítači v prekúrených kanceláriách, alebo vysoká vlhkosť v prekúrenom interiéri môže spôsobiť, že neraz cítite jemné svrbenie, alebo rezanie v očiach. Syndróm suchého oka tak trápi väčšinu z nás a jeho príznaky netreba vôbec podceňovať. Pomôžeme vám, ako sa voči tomu efektívne brániť!

Syndróm suchého oka sa objaví, ak slzy nie sú schopné oku poskytnúť dostatočnú vlhkosť žmurkaním očných viečok. Na povrchu oka je tak zabezpečovaný neustále čerstvý slzný film. Ten súčasne zásobuje rohovku kyslíkom a má priamy vplyv na zrakovú ostrosť oka. 
Často však dochádza k omylu a ľudia považujú ťažkosti so suchými očami za alergiu a nie za syndróm suchého oka. Prvé príznaky sú totiž nenápadné. Okrem spomenutého svrbenia a rezania, je to aj pocit prítomnosti cudzieho telieska v oku, alebo výrazná svetloplachosť. Pokiaľ je syndróm suchého oka v počiatočnom štádiu, neraz môžete paradoxne pociťovať intenzívne slzenie. Okrem vodnej vrstvy sa pri intenzívnom slzení však nevytvára dostatočne hlienová a olejová zložka. Zanedbávanie syndrómu suchého oka však neskôr môže mať väčšie následky.

Riešenie na suché oko?

Ak sú vaše oči dlhodobo zaťažované prácou za počítačom, nezabudnite povrch oka pravidelne zvlhčovať. Vhodným riešením je aplikácia umelých sĺz, očných kvapiek, alebo očnej masti. Vždy, keď idete von, čaká vás náročná a dlhá práca za obrazovkou počítača, alebo aj po odlíčení, nezabudnite na umelé slzy. Tie nahrádzajú vodnú zložku slzného filmu a sú určené špeciálne pre ľudí s pocitom suchého oka zapríčineného znížením tvorby mazu. Umelé slzy pritom nie sú na lekársky predpis. Pri aplikácii umelých sĺz by ste nemali zabúdať aj na dostatočný príjem tekutín (najmenej 2 litre denne). Klimatizáciu, alebo ventilátor nasmerujte tak, aby smer prúdenia vzduchu nebol priamo do vašich očí. Nezabudnite aj na pravidelné prestávky pri práci s počítačom.

Prvá antireflexná úprava filtrujúca modré svetlo

Je jedno, či ste študent, pracujúci v kancelárii, alebo dôchodca. Celodenná práca za počítačom, alebo dlhodobé sledovanie televíznej obrazovky váš zrak namáha a zvyšuje celkovú únavu organizmu. Jedným z hlavných dôvodov unavených a následne suchých očí je vyžarované vysoko energetické modré svetlo z monitorov obrazoviek. Veď podľa dostupných štatistík, viac ako tretina dospelých strávi za obrazovkou počítača, alebo televízora priemerne 4 až 6 hodín denne.

Nežiadúce vyžarované modré svetlo z obrazoviek a monitorov dnes viete jednoducho eliminovať. Slúži na to prvá antireflexná úprava HVLL BlueControl. Táto prémiová úprava HVLL BlueControl efektívne chráni oči pred trvalým poškodením. Napomáha vnímať farby bez skreslenia, redukuje odlesky a zvyšuje kontrast. S HVLL BlueControl získate technologicky najvyspelejšiu úpravu, aká kedy bola dostupná na svetovom trhu. Vaše oči sa tak stanú svetovými a súčasne sa vám za antireflexnú vrstvu filtrujúcu modré svetlo poďakujú, pretože videnie bude opäť uvoľnené a farby budete vnímať prirodzenejšie. Vďaka neutralizácii účinkov modrého svetla obrazoviek a digitálnych zariadení, sú vaše oči chránené po celý deň. Práca za počítačom, tabletom, alebo sledovanie televízie sa tak stane pre vaše oči opäť potešením a radosťou.

Späť na blogy



Kontaktujte nás
optika@optikaklaudia.sk
Galanta Hlavná ul.: 031 780 44 00
Galanta Hodská ul.: 031 780 33 00
Sládkovičovo: 031 784 25 00

Kde nás nájdete
GALANTA
   Hlavná ulica 918/2
   Hodská 373/88 (Poliklinika)
SLÁDKOVIČOVO
   J. Dalloša 1354 (Poliklinika)